Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυπριακό επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε μια συνταγή για κυπριακό γλυκό;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Χαιρετισμούς σε όλους, σεβασμός. Πολλοί από εμάς έχουμε φτιάξει κυπριακό γλυκό. Έτσι το κάνω μόνος μου. Μου αρέσει περισσότερο έτσι. Αυτό κάνω τώρα όταν έχω καλές αντιδράσεις από αυτούς που το τρώνε.

  1. Πρώτα βράζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. 2 ποτήρια νερό και 1,5 ποτήρι ζάχαρη βράζονται και αφήνονται να κρυώσουν. Πριν το κέικ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη.
  2. Έπειτα προσθέτουμε υγρά και μετά ξηρά υλικά και ρίχνουμε στην λαδωμένη ορθογώνια οπή μου. Δίνεται στο φούρνο και ψήνεται στους 160-180 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι όταν ανέβει η πρώτη θερμοκρασία.
  3. Κρέμα γάλακτος: Το γάλα μεταφέρεται στη φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη σαντιγί και ψήνεται ανακατεύοντας. Αφού το βγάλουμε από την εστία, αναμένεται να κρυώσει λίγο.
  4. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τη σαντιγί και χτυπάμε καλά. Αυτή η κρέμα περιχύνεται πάνω από το γλυκό. Γαρνίρεται με καρύδα ή καρύδι. Ξεκουράζεται και σερβίρεται. Να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου. ????????????

Κυπριακή συνταγή για επιδόρπιο με φωτογραφία

Κυπριακό επιδόρπιοΚυπριακό επιδόρπιο
Κυπριακό επιδόρπιοΚυπριακό επιδόρπιο

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button